Pravilnik o privatnosti

PRAVILNIK O PRIVATNOSTI

Datum stupanja na snagu: 24.5.2018.

     1        POČETNE ODREDBE

1.1       Marina group, Mandrovićeva 14, 10000 Zagreb, posvjećena je zaštiti OSOBNIH podataka korisnika u skladu sa primjenljivim podacima u okviru zakona za zaštitu. Ovaj pravilnik o privatnosti opisuje kako prikupljamo, obrađujemo i štitimo osobne podatke naših klijenata tijekom posjeta web lokaciji i/ili tijekom kupovine robe.

     2        PRIKUPLJANJE PODATAKA

2.1        Možemo prikupljati i obrađivati sljedeće podatke:

a)        Osobne informacije nastale popunjavanjem formulara na našoj web stranici. Ovdje spadaju informacije dane u vrijeme registracije za uporabu web stranice ili tijekom narudžbe na web stranici. Od vas možemo također tražiti da dostavite svoje osobne podatke kada prijavite problem na našoj web stranici.

b)       Ako nas kontaktirate, možemo zabilježiti zapis o toj korespondenciji.

c)        Ako nas pozovete telefonom, možemo zadržati zapise o vašem pozivu za obuku.

d)       Možemo od vas tražiti da popunite anketu u cilju istraživanja uporabe, iako ne morate  odgovoriti na njih.

e)        Detalje transakcije koju obavite preko web stranice u svrhu ispunjenja vaše narudžbe.

f)        U detalje vaše posjete web lokaciji spadaju, bez ograničenja na, podaci o prometu, podaci o lokaciji, web zapisi i drugi podaci o komunikaciji.

    3        SVRHA OBRADE PODATAKA

3.1        Koristit ćemo vaše podatke na sljedeći način:

a)        Za registriranje i odobrenje pristupa na vaš nalog, za plaćanje i dostavu naručene robe.

b)       Da bismo osigurali da će sadržaj s naše web stranice biti predstavljen na najučinkovitiji način.

c)        Da bismo vam osigurali informacije o robi koje tražite od nas, ako ste pristali na kontaktiranje za takve ponude.

d)       Za obavljanje naših obaveza nastalih ugovorom, uključujući dostavu robe od strane trećih i obradu postupka plaćanja od strane trećih.

e)        Da bismo vam omogućili da sudjelujete u interaktivnim funkcijama naše web stranice, po svom izboru.

f)        Da bismo vas obavijestili o promjenama na web stranici.

     4        IP ADRESE I KOLAČIĆI

4.1        U cilju analize vaših posjeta na web stranici, prikupljamo i kolačiće (datoteke sačuvane lokalno na vašem uređaju). Uključivanjem kolačića u pregledniku dajete svoj pristanak za prikupljanje kolačića u ovu svrhu. Koristimo sljedeću vrstu kolačića: (i) osnovni kolačići, koji su neophodni za pristup našoj web stranici; (ii) funkcionalni kolačići, koji su od presudnog značaja za pristup web stranicu (ako su ovi kolačići isključeni, naša web stranica možda neće raditi ispravno); (iii) kolačići za performanse, koji vas ne identificiraju individualno (sve dok ne unesete svoje informacije za identifikaciju u bilo kom od naših formulara) ali nam pomažu u personalizaciji vašeg sadržaja u skladu sa postupcima na web stranici; i (iv) kolačići za ciljanje/reklamiranje, koji pomažu za reklamiranje za korisnike na web stranici.

4.2        Također koristimo Google Analytics i slične usluge koje koriste kolačiće trećih osoba (“Analitika trećih osoba”). Informacije o vašoj uporabi web stranice (uključujući IP adresu) koje kreiraju kolačići mogu se prenijeti i čuvati od strane Analitike trećih lica na serverima. Analitika trećih osoba koristit će ove informacije u cilju procjene vaše uporabe web stranice, prikupljanja izvještaja za aktivnost na web stranici za operatere na web stranici i omogućivanje drugih usluga vezanih za aktivnost na web stranici i internet usluge. Analitika trećih osoba može također prenijeti ove informacije trećim osobama kada je to potrebno prema zakonu ili kada treće osobe obrađuju informacije u ime analitike trećih. Analitika trećih neće se povezati s vašom  IP adresom ili drugi kolačići s drugim podacima. Možete odbiti upotrebu kolačića izborom odgovarajućeg podešavanja u pregledniku, ipak imajte u vidu da nećete imati kompletnu funkcionalnost web stranice. Upotrebom naše web stranice pristajete na obradu vaših podataka od strane analitike trećih na gore istaknut način. Pogledajte Google pravilnik na: http://www.google.com/intl/en/policies/technologies/ads/.

4.3        Prikupljanje kolačića može se zaustaviti resetiranjem preglednika, ipak, ako isključite kolačiće, funkcionalnost platforme može biti ograničena (npr. u slučaju da osnovni kolačići ne mogu pristupiti vašoj web stranici).

4.4        Naša web stranica i komunikacija na njoj i/ili kupovinom robe, kao što su promotivne usluge e-pošte, mogu sadržavati elektronske slike poznate kao “web oznake”. Web oznake uglavnom rade zajedno s kolačićima i možemo ih koristiti na isti način kao kolačiće.

    5        DIREKTNI MARKETING

5.1        Slažete se da možemo koristiti vaše elektronske informacije, koje se mogu dobiti proteklom uporabom naše web stranice ili dozvolama danim za upotrebu ovih podataka trećim osobama za kontakt preko elektronskih načina komunikacije (e-pošta, SMS) s informacijama za robu i usluge. Možete isključiti marketinšku komunikaciju isključivanjem ove funkcije preko veze za otkazivanje pretplate u svakoj poruci e-pošte koju dobijete.

     6        DIJELJENJE PODATAKA

6.1        Klikom na: “Slažem se” kojim kompletirate postupak registracije na našoj web stranici ili naručivanjem odgovarajuće robe preko Marina group-a, dajete nam izričitu suglasnost za dijeljenje vaših osobnih podataka s trećim osobama; (i) provideri za hosting; (ii) partneri za reklame; (iii) partneri koji pružaju usluge za ispunjenje ovog ugovora u smislu dostave i pružatelji plaćanja. Takve strane će tada raditi kao obrađivači vaših podataka (“Obrađivači”). Bilo koji takvi obrađivači bit će dostupni na našoj web stranici i slažete se da oni prikupljaju,  distribuiraju, snimaju, organiziraju, prilagođavaju ili mijenjaju, vraćaju,  usklađuju, kombiniraju, prenose, koriste, čuvaju, blokiraju, uništavaju i upravljaju protokom osobnih podataka.

6.2        Možemo dijeliti vaše podatke:

a)       Ako  Marina group ili sva njegova sredstva budu preuzeta od strane treće osobe, svi osobni podaci predstavljat će jedno od prenesenih sredstava.

c)        Ako imamo obavezu objaviti ili podijeliti vaše osobne informacije u skladu s pravnim obavezama ili za zaštitu prava, imovine, ili sigurnosti za Marina group, naše klijente ili ostale. Ovdje spada razmjena informacija s drugim tvrtkama i organizacijama u cilju sprečavanja prevare i smanjenja rizika.

d)       Ako primjenjivi pravni propisi posebno dozvoljavaju objavu osobnih podataka.

  7 SIGURNOST

7.1        Posvećeni smo sigurnom čuvanju vaših podataka. Zbog toga, implementirali smo fizičke, tehničke i organizacijske mjere i planove za zaštitu i osiguranje prikupljanja podataka od vas (koji ipak ne ovise o vašoj dužnosti da preuzmete odgovarajuće korake za osiguravanje podataka, posebno za prijenos podataka). Cilj je eliminirati neovlašteno ili nezakonito obrađivanje osobnih podataka ili slučajno, neovlašteno ili nezakonito pristupanje, upotrebu, prijenos, obradu, kopiranje, transfer, izmjenu, gubljenje ili oštećenje vaših podataka. Usprkos svim naporima za ispunjavanje pravila danih u primjenljivim zakonskim propisima, nije moguće osigurati siguran prijenos vaših podataka.

7.2        Kada vam damo (ili vi izaberete) lozinku koja vam daje mogućnost za pristup određenim dijelovima web stranice, odgovorni ste za čuvanje privatnosti za lozinku. Od vas tražimo da nikome ne dajete lozinku.

7.3        Nažalost, prijenos informacija preko interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo mi dati sve od sebe za zaštitu vaših podataka, ne možemo u potpunosti garantirati sigurnost podataka prenesenih na web stranicu; bilo koji prijenos je na vašu odgovornost. Kada zabilježimo vaše podatke, koristit ćemo stroge procedure i sigurnosne funkcije da bismo spriječili neovlašteni pristup.

8        VAŠA PRAVA

8.1        Nakon prijave na vaš Marina group nalog, možete urediti ili obrisati podatke koje ste objavili (sačuvajte informacije za naplatu, koje se ne mogu urediti zbog naplate). Možete potpuno otkazati svoju registraciju, zatražiti modifikaciju podataka, ili izabrati da isključite bilo koje opcije za marketing komunikaciju od nas ili izabranih trećih osoba, slanjem e-pošte na: info@andart.hr.

8.2        Imate pravo zatražiti od nas da ne obrađujemo vaše osobne informacije u marketinške svrhe. Obično ćemo vas obavijestiti (prije prikupljanja podataka) ako namjeravamo koristiti vaše podatke u te svrhe ili namjeravamo objaviti vaše informacije bilo kojim trećim osobama u te svrhe. Možete iskoristiti svoja prava za sprečavanje takvih postupaka obilježavanjem određenih okvira na formularima koje koristimo za prikupljanje podataka. Također, možete iskoristiti svoja prava u bilo kom trenutku slanjem poruke e-pošte na: info@andart.hr

8.3        Imate pravo na pristup informacijama koje imamo o vama. Vaše pravo za pristup može se provesti u skladu sa primjenjivim zakonima. Ipak, kada ne pronađemo zahtjeve od vas, ili su pretraženi ili repetitivni, mi možemo:

a)        naplatiti razumnu naknadu, u skladu sa administrativnim troškovima za preuzimanje traženih postupaka; ili

b)      odbiti ispuniti zahtjev.

8.4        Ako mislite da se podaci obrađuju nezakonito, kontaktirajte nas na info@andart.hr  i mi ćemo pokušati riješiti problem.

8.5        Web stranica može, s vremena na vrijeme, sadržavati i veze na i sa web stranicama naših partnerskih mreža, oglašavača i suradnika. Ako pratite veze za bilo koju od ovih web stranica, imajte u vidu da ove web stranice imaju svoje vlastite pravilnike za privatnost i nisu odgovorne ili vezane za ove pravilnike. Provjerite ove pravilnike prije slanja osobnih podataka na ove web stranice.

8.6        Obrađujemo informacije o vama u skladu sa klauzulom 7 ovih uvjeta. Korištenjem naše web stranice i/ili ulaskom u ugovor, pristajete na tu vrstu obrade i garantirate da će svi podaci koje date biti točni.